Kinainspirerad grönsaksrätt

Serverar: 4 portioner

En variationsrik rätt. Servera den med ris eller nudlar och den blir helt vegetarisk, eller blanda med strimlad lövbiff eller kyckling till en god wok.

Ingredienser

  • 0,5-1 dl cashewnötter
  • 2-3 msk olja
  • 1 bit ingefära, riven
  • 6 schalottenlökar i klyftor
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 100 g färska champinjoner
  • 0,5 burk böngroddar
  • 0,5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk farinsocker
  • Instruktioner

    1. Rosta nötterna i torr het stekpanna. Fräs lök och ingefära ca 2 minuter. Tillsätt paprika, svamp och zucchini och fräs 2 minuter. Blanda ner böngroddarna.
    2. Rör ihop buljong, peppar, vinäger och farinsocker och häll över grönsakerna. Koka ytterligare 1 minut och strö på nötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben