Bönor som i Gujarat

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lättlagad grönsaksrätt med sting. Har varit mycket uppskattad av alla som fått smaka den. Rätten är hämtad från Indisk mat av Madhur Jaffrey.

Ingredienser

  • 500 g gröna bönor
  • 1 msk svarta senapsfrön
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ -1 torkad chilipepparfrukt
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk socker
  • Svartpeppar
  • 4 msk olja
  • Instruktioner

    Skär bönorna i ca 3 cm långa bitar. Lägg dem i kokande vatten och låt dem koka 3-4 minuter. Skölj dem sedan i durkslag i kallt vatten. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i senapsfrön och vitlök, låt det få lite färg, rör hela tiden. Krossa chilipepparn grovt och lägg i stekpannan. Vill man inte ha rätten så stark kan man ta bort fröna. Lägg i bönorna, salt och socker. Låt alltsammans steka i 7-8 minuter. Strö över nymald svartpeppar och servera

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben