Kinainspirerad bogfläskgryta

Serverar: 4 portioner

En jättegod rätt som jag verkligen kan rekommendera.

Ingredienser

  • 600 g färskt bogfläsk
  • 1 purjolök
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 burkar skivad bambuskott à 227g
  • 1 burk vattenkastanjer à 227 g
  • 3 dl vatten
  • ½ dl soya
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Margarin till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ta bort ev svål och skär fläsket i strimlor. Stek i omgångar med salt och peppar. Skölj och strimla purjolöken och bryn tillsammans med champinjonerna. Lägg ner fläsket, pressad vitlök, purjo, champinjoner, bambuskott och vattenkastanjer i en gryta. Häll över vatten, soya och buljongtärningen. Puttra allt på svag värme i ca 30 min.
    2. Servera med äggnudlar, gräddfil, fetaost och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    asanordgren 3 januari 2010

    Mycket lättlagad rätt, jättegod med nudlar till. Tackar för tipset!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben