Kinainspirerad biff

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

hittade denna på www.gp.se men snitzade till med några färska tomatklyftor i åxå.

Ingredienser

  • 600 g nötkött, biff eller lövbiff
  • 1 påse wokgrönsaker, ca 550 g
  • 1 rödlök
  • 3 msk konc. tomatpuré
  • 1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
  • 2 dl vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Hetta upp en vid panna och stek köttstrimlorna i enbart olja i en drygt minut.
    2. Ta upp köttet och sätt tillbaka pannan på spisen. Tillsätt lite mer olja och stek wokgrönsaker och lökklyftor en dryg minut. Klicka i tomatpuré och strö över buljongpulver samt tillsätt vatten, rödvinsvinäger och socker. Blanda varsamt.
    3. Vänd ner köttet i pannan och låt allt bli riktigt varmt. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med ris och grovt riven isbergssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben