Kinainspirerad honungskyckling

Serverar: 4 portioner

Kanongod gryta.,

Ingredienser

  • 1 stor kyckling
  • 2 msk margarin
  • 1 msk mjöl
  • ½ - 1 tsk curry
  • 3 - 4 msk honung
  • 2 msk soja
  • 3 msk röd vinäger
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 svartpepparkorn
  • 3 - 4 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • En aning cayennepeppar
  • 2 tsk salt
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 hg skivade färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingen,dela den sedan i mindre bitar. Bryn den i margarin,lägg över i en gryta och strö på mjöl och curry. Rör om och tillsätt honung, soja, vinäger, pepparkorn, löken skuren i klyftor, krossad vitlök, cayennepeppar och salt.
    2. Häll på buljongen gjord på tärning och låt grytan puttra på svag värme. Fräs svampen i margarin och lägg över den i grytan. Häll i strimlad paprika. Låt alltsammans puttra omkring 25 min eller till köttet är färdigt.
    3. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben