Kinawok med svamp

Serverar: 4 portioner

En aromatisk marinad och ett stänk av hoisinsås ger den här enkla wokrätten de härligaste smaker. Servera med ris.

Ingredienser

  • 350 g mörat nötkött, fransyska, inner- eller ytterlår
  • 225 g blandsvamp. t.ex. champinjoner, ostronskivling
  • 2 purjolökar
  • 2 msk solrosolja
  • 2 msk hoisinsås
  • Till marinaden
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk torr sherry eller kycklingbuljong
  • 1 msk ljus soja
  • 1 tsk maizena
  • Instruktioner

    1. Putsa och strimla köttet. Lägg det i en glasskål. Tillsätt skivad vitlök, sherry eller buljong, soja och maizena. Täck över. Låt det stå 10 minuter medan grönsakerna förbereds.
    2. Borsta svampen eller torka av den med fuktigt hushållspapper. Skiva svampen.
    3. Skölj och strimla purjolökarna. Hetta upp hälften av oljan i en wokpanna. Låt köttet rinna av. Spara marinaden.
    4. Woka köttet i 2-3 minuter under omrörning tills det är brynt. Ta upp och lägg det på ett fat.
    5. Häll resten av oljan i wokpannan och fräs svamp och purjolök under omrörning i ca 5 minuter eller tills löken har mjuknat något.
    6. Lägg tillbaka köttet tillsammans med marinaden och hoisinsåsen. Woka i ca 5 minuter. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben