Kinesisk broccoli i ostronsås

Serverar: 4 portioner

Kinesisk broccoli är ett populärt tillbehör till asiatiska rätter och smakar också gott som ensam rätt med ostronsås.

Ingredienser

  • 1 stort knippe kinesisk broccoli (gai larn)
  • 2 msk ostronsås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk vegetabilisk olja
  • Instruktioner

    1. Ansa broccolin, skölj väl och skär bort ändarna på stjälkarna så att det går att dela på stjälkarna. Halvera stjälkarna och lägg ovandelen (med blad) för sig och nedandelen (utan blad) för sig. Lägg åt sidan.
    2. Häll ostronsåsen i en skål och tillsätt vitlök, socker och sesamolja. Blanda väl med en sked.
    3. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull på hög värme och häll i oljan.
    4. Lägg i de nedre delarna av stjälkarna, utan blad, och koka 2 minuter. Lägg i de övre delarna, med buketter och blad, och koka ytterligare 1 minut. Låt broccolin rinna av väl och lägg upp på ett fat. Ringla över såsen och vänd broccolin så att den täcks av sås. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben