Kinesisk korv med ingefära

Serverar: 4 portioner

Är verkligen jättegott. Man kan göra den utan att tillsätta sherry, men maten förlorar mycket smak då men är inte oätbar...

Ingredienser

  • 400g falukorv
  • 3 msk sherry
  • 3 tsk malen ingefära
  • 1 purjolök
  • 1 dl vatten och buljongpulver
  • 1½ msk tomatpuré
  • 1 tsk potatismjöl
  • Salt och peppar
  • Några droppar sesamolja
  • Instruktioner

    1. Blanda soja, sherry och ingefära till en marinad. Skär korven i stavar och lägg i marinaden. Sätt på ris och strimla paprika och purjolök.
    2. Skaka i hop vatten buljongpulver, tomatpure och potatismjöl i en redningsbägare.
    3. När riset nästan är klart hälls korv och marinad i en het panna eller wok med smör. Det blir klart på några sekunder. Häll över i en skål. Fräs grönsakerna lika snabbt i iite smör. Häll tillbaka korv och marinad i pannan och blanda med grönsakerna.
    4. Tillsätt redningen, rör om, smaka av med salt och peppar och några droppar sesamolja. Hetta upp och servera genast till ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben