Kinesisk korv med ingefära
Är verkligen jättegott. Man kan göra den utan att tillsätta sherry, men maten förlorar mycket smak då men är inte oätbar...
Ingredienser
400g falukorv
3 msk sherry
3 tsk malen ingefära
1 purjolök
1 dl vatten och buljongpulver
1½ msk tomatpuré
1 tsk potatismjöl
Salt och peppar
Några droppar sesamolja
Instruktioner
- Blanda soja, sherry och ingefära till en marinad. Skär korven i stavar och lägg i marinaden. Sätt på ris och strimla paprika och purjolök.
- Skaka i hop vatten buljongpulver, tomatpure och potatismjöl i en redningsbägare.
- När riset nästan är klart hälls korv och marinad i en het panna eller wok med smör. Det blir klart på några sekunder. Häll över i en skål. Fräs grönsakerna lika snabbt i iite smör. Häll tillbaka korv och marinad i pannan och blanda med grönsakerna.
- Tillsätt redningen, rör om, smaka av med salt och peppar och några droppar sesamolja. Hetta upp och servera genast till ris och sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)