Serverar: 4 portioner
Tid: 15 minuter
Det här är en del av en kinameny jag gjorde inspirerad av ett besök i Shandong-provinsen i Kina 2009. De flesta recepten fungerar iofs för enskilt också. Följande recept ingick i menyn och finns i min kokbok: 1. Äggstekta nudlar, 2. Haricots Verts med färsk vitlök och bladpersilja, 3. Stekt kyckling i sötsur sås av ananas, 4. Räkor och purjolök med oystersås, 5. Kinesisk svamp och paprika, 6. Råstekt persiljerot med soja och vitlök
Stek upp svamparna i olja. Häll ut vattnet som kommer ur svampen, lägg i paprikan du skurit upp. Bitarna får vara stora som en 5-krona. Lägg i bladpersiljan och den finskurna chilin. Salta och fräs en stund tills paprikan blivit varm och fått lite färg.
Kinesisk matlagning!
De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...