Kinesiska nudlar med färs

Serverar: 4 portioner

De tunnaste nudlarna, änglahår eller vermiceller, passar extra bra till den här rätten. Smaka av och bestäm själv hur mycket soja du vill ha.

Ingredienser

  • 1 medelstor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g mager fläskfärs
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk pepparrot på tub
  • 1/2 dl vatten
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1/4 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 350 g vermiceller, nudlar
  • 1/2 stor slanggurka
  • 1/4 purjolök
  • Instruktioner

    1. Sätt på vattnet i kastrullen på spisen.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i en stekpanna i ca 10 minuter på ganska hög värme. Tillsätt lök, chilisås, pepparrot, vatten, soja, vinäger, svartpeppar, salt och vitlök. Rör om och sjud utan lock i ca 8 minuter.
    3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
    4. Skala sedan gurkan och tärna den i 1/2 cm stora tärningar.
    5. Skölj purjolöken och skär även den i 1/2 cm stora bitar.
    6. Lägg nudlarna i en skål och häll över fläsksåsen. Strö över gurk- och purjolöksbitarna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben