Kiwi marmelad

Så enkelt att göra god marmelad alldeles själv :) Även gott som tårtfyllning.

Ingredienser

  • 500 gr kiwi
  • 1 citron
  • 5 dl socker
  • Instruktioner

    1. Dela kiwifrukterna och gröp ur dem, dela bitarna om de är stora.
    2. Borsta citronen i varmt vatten. Skala av skalet på halva citronen, skär det i väldigt smala strimmlor. Pressa citronen slå det i en kastrull ihop med kiwibitarna.
    3. Koka i ca 5 minuter tills kiwin är mjuk.
    4. Tillsätt socker och rör ordentligt tills det löst sig. Tillsätt citronstrimmlorna, koka kraftigt utan lock i ca 10 minuter.
    5. Ta av grytan från värmen och ta bort eventuellt skum.
    6. Ös upp i rena varma glasburkar, ända upp till kanten, sätt på locket omedelbart. Förvara det svalt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (1)

    Carina66 24 augusti 2012

    Supergod marmelad till ostbrickan! Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben