Kiwimarmelad med valnötter

Serverar: 4-5 portioner

Har inte hunnit testa detta recept ännu men det verkar ju sååå mumsigt till nybakade scones exempelvis.

Ingredienser

  • 1 ½ dl valnötter
  • 12-16 inte allt för mogna kiwi (600g skald vikt)
  • ½ citron
  • 4 dl (600g) syltsocker
  • Instruktioner

    Krossa eller hacka valnötterna grovt. Skala och hacka kiwifrukterna. Riv skalet på citronen och pressa ur saften. Blanda med kiwin och syltsockret i en gryta. Koka upp kraftigt i 2 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll i valnötterna och blanda väl. Fyll på rena varma burkar. Förvara mörkt och svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 21 april 2009

    Snabbgjord och god fast jag uteslöt valnötterna pga allergi mot nötter i familjen. Använde matberedaren till att hacka kiwin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben