Mellanting av tårta och paj. Gott till ett glas portvin.
Ingredienser
125 g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk socker
Fyllning
5 dl vaniljkräm marsanpulver
3 kiwi
½ dl nötter
Instruktioner
Hacka samman matfett, mjöl, bakpulver och socker till en deg, för hand eller med maskin. Lägg degen kallt medans du tillagar vaniljkrämen.
Tillaga vaniljkrämen enligt paketets anvisningar. Kyl den snabbt.
Tryck eller kavla ut degen i en rund form med veckad, lösningstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt kanten.
Grädda pajdegen i 225 C ca 25 minuter. Låt pajskalet svalna.
Fyll pajskalet med vaniljkräm. Skala kiwifrukten, skär dem i inte alltför tunna skivor. Täck tårtan med dessa, lite omlott. Grovhacka nötter och strö dessa över.
Säkert jättegod!