Kiwitårta med vaniljkräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mellanting av tårta och paj. Gott till ett glas portvin.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • Fyllning
  • 5 dl vaniljkräm marsanpulver
  • 3 kiwi
  • ½ dl nötter
  • Instruktioner

    1. Hacka samman matfett, mjöl, bakpulver och socker till en deg, för hand eller med maskin. Lägg degen kallt medans du tillagar vaniljkrämen.
    2. Tillaga vaniljkrämen enligt paketets anvisningar. Kyl den snabbt.
    3. Tryck eller kavla ut degen i en rund form med veckad, lösningstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt kanten.
    4. Grädda pajdegen i 225 C ca 25 minuter. Låt pajskalet svalna.
    5. Fyll pajskalet med vaniljkräm. Skala kiwifrukten, skär dem i inte alltför tunna skivor. Täck tårtan med dessa, lite omlott. Grovhacka nötter och strö dessa över.
    6. Servera tårtan väl kyld.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SEAbjrpn 13 april 2008

    Säkert jättegod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben