Kladdig kokoskaka med chokladslinga

Tid: 50 minuter

Till fest eller till vardags.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g margarin eller smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • Kokos att "bröa" formen med
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form med kokos, ca 1½ liter. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ut med elvisp.
    3. Smält matfettet, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet.
    4. När smeten är jämn häll den i formen men spar ca 1.5 dl som du tillsätter kakaon i, häll i choklad smeten och rör runt med en gaffel ställ sedan i in den i ugnen.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25-30 minuter, kakan ska bli kladdig.
    6. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen. (Kakan går att frysa.)

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    3.9
    20 min
    10-12
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben