Kladdig tryffeltårta med apelsin

Serverar: 1 portioner

En underbart god, mäktig tårta som inte behöver stå i ugnen. Den kan förberedas i god tid och får alltid gästerna på fall, och är därför den perfekta bjudningstårtan.

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g mandelmassa
  • Fyllning
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g grovt hackad mörk choklad
  • 250 g grovt hackad mjölkchoklad
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • ½ dl nypressad apelsinjuice
  • Dekoration
  • Ev kakao och ätliga blommor
  • Instruktioner

    1. Kavla ut mandelmassan mellan plastfolie så pass stor att den täcker botten på en form som är ca 22 cm i diameter och har löstagbar kant. Tryck ut mandelmassan i botten av formen.
    2. Mät upp smör och grädde i en kastrull. Låt koka upp och dra sedan kastrullen från värmen. Tillsätt grovt hackad choklad och mixa fyllningen slät med en stavmixer. Mixa även ner skal och saft från apelsinen.
    3. Häll smeten i formen och låt stå kallt i minst 4 timmar.
    4. Skär med en kniv längst insidan av formens kant för att lossa den. Dekorera eventuellt med pudrad kakao och ätliga blommor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben