Kladdig tryffeltårta med apelsin
En underbart god, mäktig tårta som inte behöver stå i ugnen. Den kan förberedas i god tid och får alltid gästerna på fall, och är därför den perfekta bjudningstårtan.
Ingredienser
Botten
250 g mandelmassa
Fyllning
125 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde
250 g grovt hackad mörk choklad
250 g grovt hackad mjölkchoklad
Finrivet skal av 1 apelsin
½ dl nypressad apelsinjuice
Dekoration
Ev kakao och ätliga blommor
Instruktioner
- Kavla ut mandelmassan mellan plastfolie så pass stor att den täcker botten på en form som är ca 22 cm i diameter och har löstagbar kant. Tryck ut mandelmassan i botten av formen.
- Mät upp smör och grädde i en kastrull. Låt koka upp och dra sedan kastrullen från värmen.
Tillsätt grovt hackad choklad och mixa fyllningen slät med en stavmixer. Mixa även ner skal och saft från apelsinen.
- Häll smeten i formen och låt stå kallt i minst 4 timmar.
- Skär med en kniv längst insidan av formens kant för att lossa den. Dekorera eventuellt med pudrad kakao och ätliga blommor.
Liknande recept
Kommentarer (0)