Kladdiga cookies

Serverar: 24 portioner

suveränt goda och kletiga kakor!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 500 g blockchoklad
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1 ¾ dl råsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och 200g av chokladen i mikron eller i en kastrull på riktigt låg värme. Hacka resten av chokladen grovt och spara till sist, den ska vändas ner i bitar.
    2. Mät upp och blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa äggen fluffigt med råsockret. Vänd ner den smälta chokladen och smörblandningen och vispa ner mjölblandningen. Vänd ner den grovt hackade chokladen.
    3. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 7 minuter. Kakorna ska ha stelnat till men vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna
    4. Smaklig Måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben