Kladdkaka med äpple, hasselnötter, honung och kanel
Serverar: 6-8 portioner
Detta är en jättegod kombination!
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 ägg
1 dl honung
1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
1/2 stort äpple eller 1 lite mindre än normalstort
1/2-1 dl hasselnötter
1 msk kanel
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbara kanter, ca. 21 cm i diameter. Strö kakao eller ströbröd i formen så att kakan inte fastnar vid gräddning.
Smält smöret. Hacka hasselnötterna grovt och dela äpplet i små bitar. Lägg alla ingridenser i en bunke och blanda till en smet.
Häll smeten i formen och sätt in i ugnen. Grädda i 10 minuter. Inte mer. Servera med vaniljglass eller vispad grädde. Har inte testat, men kan tänka mig att vanilj- eller marsankräm skulle kunna passa med tanke på att kakan innehåller äpple.