Kladdkaka med äpple, hasselnötter, honung och kanel

Serverar: 6-8 portioner

Detta är en jättegod kombination!

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl honung
  • 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 stort äpple eller 1 lite mindre än normalstort
  • 1/2-1 dl hasselnötter
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbara kanter, ca. 21 cm i diameter. Strö kakao eller ströbröd i formen så att kakan inte fastnar vid gräddning.
    2. Smält smöret. Hacka hasselnötterna grovt och dela äpplet i små bitar. Lägg alla ingridenser i en bunke och blanda till en smet.
    3. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen. Grädda i 10 minuter. Inte mer. Servera med vaniljglass eller vispad grädde. Har inte testat, men kan tänka mig att vanilj- eller marsankräm skulle kunna passa med tanke på att kakan innehåller äpple.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben