Kladdkakemuffins

Serverar: 9 portioner

Är som de läckraste bakelser om de serveras med en klick grädde och toppas med blåbär, jordgubbar, vinbär, smultron, hjortron eller riven choklad

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad t ex marbou
  • 175 g smör
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • Grädde
  • Bär, ex blåbär, jordgubbar, vinbär, smultron, hjortron
  • Eller riven choklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smör i en kastrull på svag värme. Rör under tiden.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd i socker, vaniljsocker, salt, mjöl och chokladblandningen.
    4. Blanda till en smet och fördela i muffinsformar som står i muffinsbleck.
    5. Grädda i 20 minuter. Låt svalna.
    6. Vispa grädden. Garnera med grädde och toppa med bär.
    7. Lycka till! Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mpb1977 13 september 2010

    Riktigt goda muffins som blev perfekt kladdiga, men ändå krispiga på ytan. Jag serverade dem med lite vaniljglass och färska hallon och det blev succé!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben