Kladdkakemuffins med jordgubbssmet

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Lyxigt god och enkel!

Ingredienser

  • Kladdkakesmet
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 dl smält smör
  • Jordgubbssmet
  • Jordgubbar
  • Kesella naturell
  • Instruktioner

    1. Kladdkakesmeten görs först enligt nedan: Först röres ägg, socker och vaniljsocker. Därefter röres alla andra ingredienser. Jag vispar inte smeten alls. Fördela smeten i 8 stora amerikanska muffinsformar.
    2. Ugn: 200 grader i ca 10-20 min (eller beroende på hur smetig man vill ha den). När de svalnat så fixas jordgubbssmeten.
    3. Jordgubbssmeten:
    4. Mosa först jordgubbarna. Blir rätt mkt vätska. Blanda ihop det med Kesella. För att kunna få lite tjockare konsistens så kan man ställa in det i frysen, dock inte för länge för då blir den frusen nästan som glass . Därefter garnera muffins med så mycket jordgubbssmet du önskar och lite bär på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben