Kladdkakemuffins med limefluff

Serverar: 12 portioner

Kladdiga muffins med sötsyrligt fluff, tackar inte många nej till!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 4 msk rapsolja
  • 100 g smör, smält och avsvalnat
  • 1 dl kakap
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Limefluff
  • 300 g färskost av philadelphiatyp
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ msk finrivet limeskal
  • Garnering
  • Limeskal
  • Färska blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt rapsolja och smält, avsvalnat smör. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt i en bunke. Vänd sedan ner i äggvispet.
    3. Fyll 12 medelstora muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
    4. Vispa färskost och florsocker slätt med en elvisp. Tillsätt vispgrädden, lite i taget, under fortsatt vispning till en fluffig topping. Rör ner finrivet limeskal.
    5. Spritsa eller klicka på toppingen på muffinsen. Garnera gärna med mer limeskal och färska blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben