Klar misosoppa med lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Låter gott.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 15 dl misobuljong (Finns på asiatiska hyllan i butiken)
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 125 g glasnudlar
  • 1 msk pressad lime
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    Skär laxfileérna i små tärningar.Skala morötterna och strimla den. Ansa purjolöken och och skär den i tunna strimlor.Värm upp buljongen med ingefära Skala vitlöken och pressa i den i buljongen. Tillsätt nudlarna och morotsstrimlorna och låt det sjuda under lock i 1 min.Tillsätt laxen och purjolöken och låt det fortsätta sjuda i ca 3 min. Smaka av med limesaften, koriandern och ev lite salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sune43 27 augusti 2009

    Den här soppan är jättegod och lättlagad. Jag har lagat den vid flera tillfällen. Jag hittade den på DN.se

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben