Klar svampsoppa med nudlar

Serverar: 4 portioner

Serverat i små skålar blir det en jättebra förrätt till en asiatisk måltid!

Ingredienser

  • 125 g valfri färsk svamp, t.ex ostronskivling eller champinjoner
  • 1/2 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vatten
  • 25 g nudlar, risnudlar eller äggnudlar
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skölj svampen och torka den med hushållspapper. Skiva den tunt, ta inte bort foten, den ger mycket smak!
    2. Dela gurkan på längden och gröp försiktigt ur kärnorna. Skiva gurkan tunt.Finhacka löken och strimla vitlöksklyftan. Hetta upp oljan i en wokpanna och tillsätt lök och vitlök. Fräs i ca 30 sekunder, tillsätt svampen och fräs i ytterligare 2-3 minuter under omrörning.
    3. Rör ned vattnet och bryt i nudlarna. Koka upp och rör om då och då. Tillsätt gurkan och sojan, smaka av med salt och låt soppan sjuda 2-3 minuter.
    4. Häll upp i skålar, fördela nudlarna och svampen så jämnt det går

    Liknande recept

    5
    45 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben