Återupptäck den smöriga krämiga smaken och den ljuvliga kaneldoften av en klassisk brödpudding. Denna härliga efterrätt är lätt att laga.
Ingredienser
4 msk smör
6-8 skivor vitt bröd
1½ tsk kanel
1 dl russin
3 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 dl + 1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl vispad grädde till servering
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smöret i en ugnsfast form och ställ formen i ugnen fem minuter tills smöret har smält.
Tärna brödet. Blanda ½ tsk kanel, russin och brödet med smöret. Vänd försiktigt så att brödet täcks av smör.
Vispa ihop äggen i en skål. Tillsätt grädde, mjölk, 1 dl strösocker, vaniljsocker och ½ tsk kanel. Rör om tills väl blandat och häll blandningen över brödet.
Blanda 1 msk strösocker med resten av kanelen. Strö blandningen över brödpuddingen. Grädda i ugnen 40-45 minuter tills en kniv som sticks i puddingen kommer ut ren.