Klassisk brödpudding

Serverar: 4-6 portioner

Återupptäck den smöriga krämiga smaken och den ljuvliga kaneldoften av en klassisk brödpudding. Denna härliga efterrätt är lätt att laga.

Ingredienser

  • 4 msk smör
  • 6-8 skivor vitt bröd
  • 1½ tsk kanel
  • 1 dl russin
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl + 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 dl vispad grädde till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smöret i en ugnsfast form och ställ formen i ugnen fem minuter tills smöret har smält.
    2. Tärna brödet. Blanda ½ tsk kanel, russin och brödet med smöret. Vänd försiktigt så att brödet täcks av smör.
    3. Vispa ihop äggen i en skål. Tillsätt grädde, mjölk, 1 dl strösocker, vaniljsocker och ½ tsk kanel. Rör om tills väl blandat och häll blandningen över brödet.
    4. Blanda 1 msk strösocker med resten av kanelen. Strö blandningen över brödpuddingen. Grädda i ugnen 40-45 minuter tills en kniv som sticks i puddingen kommer ut ren.
    5. Servera varm med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben