Klassisk carbonara med grädde

Serverar: 4 portioner

Det här är det klassiska receptet på Spagetti carbonara (Spagetti på kolarhustruns sätt) med tillsats av grädde. Tänk på att den ost som i de flesta affärer kallas för Parmesan är Granna Padana, en billigare typ av ost som inte alls håller samma kvalitét som äkta parmesan. OBS! kör alldrig riven parmesan, köp i bit. Det är bättre att köpa Granna padana än att köpa riven Parmesan. Det är lite "tillyxat" då jag här har valt att använda parmaskinka istället för vanligt Bacon.

Ingredienser

  • Spagetti
  • 150 gram Parmaskinka
  • 100 gram Parmesanost (Permigiano di regiano)
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 175 grader. Skär till Parmaskinkan i lagom stora bitar och lägg den på en plåt, gärna täckt med ugnsteflon eller silpatmatta och ställ undan så länge. Sätt på pastavattnet. När pastavattnen har kokat upp, lägg i pastan och sätt samtidigt in Parmaskinkan i ugnen. Riv Parmesanen fint. Vispa ihop ägg, grädde och parmesanost. Salta och peppra, tänk på att Parmaskinkan är lite salt. Övervaka noga ugnen så att Parmaskinkan inte bränns och tag ut den när du ser att den har börjat torka till. När pastan är klar (den skall vara lite al dente) häll av vattnen och häll i äggblandningen i pastakastrullen och blanda allt väl med pastan. Servera pastan på tallrikar och garnera rikligt med Parmaskinka. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben