Klickkakor med choklad och torkad frukt

Blir goda kakor till kaffet

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkad frukt
  • 75 g blockchoklad
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 175 grader:
    2. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Hacka russin, aprikoser och chokladen grovt och blanda i smeten. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke och rör sedan ner i smeten. Klicka ut på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills de börjar få färg. Låt dem kallna på plåten. Blir ca 80 stycken.
    3. Tips: Andvänd gärna Frazers knäckchoklad till dessa kakor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben