Klippta potatisfrallor

Serverar: 30 portioner

Extra matiga och goda frallor med havregryn och riven potatis i degen. Klipp degen i bitar med en sax så får varje fralla en unik form.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk, fingervarm, ca 37 grader
  • 2 tsk salt
  • 250 g rå potatis, riven
  • ½ dl ljus sirap
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och tillsätt smör och havregryn. Blanda ihop det till en gröt och låt den svalna. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i den fingervarma mjölken. Tillsätt gröten, salt, riven potatis, sirap och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
    2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Strö lite vetemjöl över ytan. Klipp ca 30 bitar av degen med en sax. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Grädda bröden mitt i ugnen i 9-12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben