Serverar: 5-6 portioner
Tid: 1 timme
Basrecept! Myckelt enkelt att variera beroende på smak, tycke, kött, årstid eller annat ...
1. Tvätta (eller skala) potatisen. Skär den i klyftor på längden. Koka i kastrull smaksatt med havssalt, högst 3 minuter . OBS! Häll bort vattnet innan potatisen hinner bli mjuk. 2. Blanda oljan med kryddorna i en bytta. Låt den gärna stå och dra en stund! Häll oljan över potatisen i kastrullen och skaka om så alla potatisar blir insmorda av din örtolja. 3. Flytta över potatisklyftorna i en smord ugnsfast form i en 225-gradig ugn i ca 25 - 30 min.
Potatis och pastalektion!
Pasta är en mager och bra produkt. Pasta är förvisso gjord på vetem...
Struts
Fjäderfäkött blir allt populärare och är det köttslag som ökar mest vä...
Mumma! Fiffigt att koka potatisen några minuter så det inte tar sån hiskelig stund i ugnen.
Tack för lånet! Testade att göra klyftpotatis enligt detta recept i fredags då jag bjöd hem kollegorna på middag. Jättegott och smart att förkoka en liten stund.
Supergott, en ny favorit hemma hos oss. Tack för receptet!