Klyftpotatis II

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En ny variant på klyftpotatis

Ingredienser

  • 1 kg Asterixpotatis, eller annan fast sort
  • 1,5 msk spiskummin eller rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • olivolja
  • Instruktioner

    Klyfta potatisen och lägg i en skål, slå sedan över kokande vatten så att det täcker potatisen. Låt stå i ca 5 minuter. Häll sedan av vattnet och slå upp potatisen i en ugnsfastform. Torka potatisen med papper så att den är torr. Krydda med salt, spiskummin, krossad tre stycken vitlökar och lite olivolja. Blanda runt och baka i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatis och pastalektion!
    Pasta är en mager och bra produkt. Pasta är förvisso gjord på vetem...

    Struts
    Fjäderfäkött blir allt populärare och är det köttslag som ökar mest vä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben