Dessa knapriga, nötiga och mycket goda knäckebröd påminner nästan om kex. De smakar alldeles underbart till en mild getfärskost och lite god sylt av något slag.
Ingredienser
100 g smör
2 dl vatten
2 dl grahamsmjöl
1 msk honung
1 msk flingsalt
1 dl sesamfrön
1 dl vetegroddar
2 dl dinkelmjöl
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på svag värme. Häll i vattnet och låt vätskan precis nå kokpunkten.
- Häll grahamsmjölet i en skål. Tillsätt den heta vätskan, honung och salt. Blanda samman och låt stå tills smeten är fingervarm, 37 grader.
- Blanda ner sesamfrön, vetegroddar och dinkelmjöl. Arbeta samman till en deg. Ställ degen kallt i kylen i två timmar. Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela degen i två delar. Kavla ut degen tunt. Lägg över degplattorna på bakplåtspapper. Sporra eller skär ut bitar. För över på plåtar.
- Grädda knäckebröden 8-10 minuter eller tills de fått fin färg. Låt dem svalna på plåten.
Liknande recept
Kommentarer (1)
De här knäckebröden var lätta att göra och jättegoda. En extra stund i ugnen för en del så blev de knapriga!