Knäckig paj

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Underbart god

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g margarin
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl mjöl
  • ¾ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • Valfria frukter eller bär
  • Kanel och socker (till äppelpaj)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och kärna ur äpplena och lägg dem sedan i en smord form. Strö socker och kanel över äpplena. Eller skölj av valfria bär och häll i en smord form.
    2. Smält margarinet och låt svalna, blanda sedan med de andra ingredienserna och strö över äpplen eller bär. Grädda i ugnen i 200°C, c:a 30 minuter. Servera med glass eller vaniljsås till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (2)

    svengelsk 21 februari 2009

    Exquisite sa min man. Jag skulle nog skära ner på fettet, men det får jag inte göra. Det får bli en sällanpaj. Min var gjord med svarta vinbär. Lättvindigt att smälta smöret i stället för att finfördela det i mjölet.

    svengelsk 17 februari 2017

    Inte riktigt pie och inte riktigt crumble, the pumble är lika omtyckt som för åtta år sedan.

    Relaterade Artiklar

    Mums för fruktpajer
    I min familj fikar vi mer på semestern än vad vi gör resten av året...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben