Knäckskålar med vispgrädde och hjortron

Serverar: 10-12 portioner

gott till efterätt

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1½ dl socker
  • 2 msk glykos
  • 100 g skållad hackad mandel
  • fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • djupfrysta hjortron eller hjortronsylt
  • Instruktioner

    koka smör, socker,och glykos i en tjockbottnad kastrull tills massan är tjock tillsätt mandeln klicka ut smeten med stora mellanrum på en plåt med bakpapper grädda i ugnen i 150 grader tills kakorna är ljusbruna låt dem svalna något och forma dem därefter över ett glas spritsa vispgrädde och garnera med hjortron precis innan de skall serveras så att de ej mjuknar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annigrund 8 januari 2010

    underbart gott låter det som

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben