Knaperstekt regnbåge med äppelremoulad

Serverar: 4 portioner

Regnbågen steks knaprig och serveras med en uppfriskande äppelremoulad med smak av pepparrot och vitlök.

Ingredienser

  • 800 g regnbågsfilé
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Äppelremoulad
  • 1 äpple
  • Lite pressad citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 msk hackad dill
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i portionsbitar tvärs över. Salta och peppra. Stek dem ca 2-3 minuter på skinnsidan, vänd och stek 1-2 minuter på den andra sidan.
    2. Skär äpplet i tunna klyftor och pressa över lite citron.
    3. Skala och riv vitlöken och blanda i tillsammans med pepparrot och dill.
    4. Vispa ihop majonnäs och crème fraiche och vänd i. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera regnbågsfiléerna med den goda såsen, sallad och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben