Knorrs Örtagårdsgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Smetig och god med lite piffig smak av dressingkryddmixen. Lite parmensan och vitlök i gör ju inte saken sämre.

Ingredienser

  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 900 g potatis
  • 100 g palsternacka
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 tsk Knorrs Örtagårdsmix (dressingkrydda i påse)
  • 2-3 msk parmesanost
  • Ca 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Skär vitlöken i tunna skivor och lägg i en stor vid kastrull med smöret. Låt smälta på svag värme. Skiva potatis och palsternacka tunt.
    2. Lägg i efterhand, rör och tillsätt grädden. Krydda och rör ner det mesta av osten. Låt allt bli varmt men låt det inte koka.
    3. Ös upp i smord gratängform och strö över lite ost. Späd med mjölk så vätskan knappt täcker översta lagret.
    4. Grädda på nedersta falsen i 200 grader i ca 50 minuter tills potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben