Köttfärspanna med potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett recept som man egentligen kan variera hur man vill. Sist tillsatte vi faktiskt korv med smak av paprika. Det är en av dessa "vad heter det" korvarna. I receptet står det salt och peppar men jag brukar oftast bara använda Knorrs grill & kött krydda. Detta recept är från min mamma men under åren har vi i familjen testat lite och det har tillkommit mer ingredienser.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 stort äpple
  • smör
  • 1½ tsk salt
  • 1½ kryddmått svartpeppar
  • ca 3 dl köttbuljong (tärning)
  • 1 msk Thai sötsur sås
  • 2 msk chilisås
  • (persilja)
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och morötter och skär dom i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken. Skala, kärna ur och skär äpplerna i skivor.
    2. Bryn köttfärsen under omrörning i lite smör i en stor stekpanna. Gärna Wokpanna. Salta och peppra. Blanda i sötsura såsen och chilisåsen. Blanda ner potatis, morötter, purjolök och äpple. Häll på buljongen.
    3. Låt allt sakta koka under lock 20-25 minuter tills potatis och grönsaker är mjuka. Häll på mer buljong under tiden om det verkar torrt. Om man vill kan man strö persilja över
    4. Servera med bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    enAnnan 18 juli 2013

    Kanonrecept! Snabbt, enkelt och väldigt gott. Allt i samma och utöka med vad du har hemma. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben