Knuts Frestelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En variant på Janssons Frestelse.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 8 - 10 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 3 dl kelda matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • franska örtkryddor
  • paprikapulver
  • chilipeppar
  • riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryn nötfärsen som och krydda den. Skala potatisen och skiva dem. Skala och skiva löken. Täck botten på en ungssäker form med potatis och salta lite. Lägg i nötfärsen och löken. Lägg på resten av potatisen och salta lite igen. Häll på grädden och täck med folie. Ställ in i nedre delen på ungen och grädda ca 35 min.
    3. Ta ut formen och täck med riven ost.. Grädda i 15 minuter till.
    4. Servera med en god sallad och ett gott glas vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben