Körsbär och maränger

Serverar: 4 portioner

Körsbär, konjak, maräng och grädde i ljuvlig kombination i denna lättlagade dessert! Ur Allers nr 27/12.

Ingredienser

  • 300 g körsbär eller bigarråer
  • 2 msk konjak eller kirschlikör
  • 2½ dl vispgrädde
  • 4 stora maränger eller ca 25 små
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Kärna ur körsbären och lägg dem i en skål. Mosa dem lätt med en gaffel och häll över konjak.
    2. Vispa grädden. Dela stora maränger i bitar men låt de små vara hela. Varva körsbär, maränger och grädde i glas eller portionsskålar. Garnera med blad av citronmeliss.
    3. Servera omedelbart, eftersom marängerna smälter och "segar ihop" snabbt.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben