Kött i cider

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Detta får bli min middag idag. Hoppas någon mer vill prova detta recept som tillagas helt i mikron och nästan utan fett.

Ingredienser

  • 1 liten finhackad grön paprika
  • 2 tunt skivade lökar
  • 1 kg fransyska eller rostbiff i tärningar
  • 40 g smör eller margarin i bitar
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl cider, äpple eller päron
  • 1 ½ dl varm köttbuljong
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Denna rätt lagas i mikron.
    2. Lägg paprika och lök i en stor skål. Täck över och tillaga på full effekt i 5 minuter. Blanda i kött och smör. Täck över och tillaga på full effekt ytterligare 7 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
    3. Rör i mjöl och övriga ingredienser utom salt. Täck över och tillaga på medelläge 40 minuter. Rör om två gånger under tiden och smaka av med salt mot slutet.
    4. Låt stå övertäckt 10 minuter och ta bort lagerbladet. Servera med ris eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben