Kött- och ostsås

Serverar: 2-3 portioner

...servera pasta till såsen.

Ingredienser

  • 1 liten purjolök
  • 200 g strimlat fläskkött
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 dl torrt vitt vin eller grönsaksbuljong
  • 2 dl Matlagningsgrädde
  • 1 dl riven lagrad ost, Allerum Präst
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär purjolöken och köttet i tunna strimlor. Fräs det vita av purjolöken och köttet i smör.
    2. Pressa i vitlöken. Späd med vin eller buljong och grädde. Låt såsen koka ihop 10-15 minuter.
    3. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Garnera pastan med det gröna från purjolöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 13 december 2009

    Som förut, det har dröjt med både betyg o tack. Såå, ett stort tack, o 5P i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben