Kött- och rotsaksgryta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 2 timmar

Rejäl och gammaldags husmanskost. Värmande och gott i höstkylan.

Ingredienser

  • 600 g nötkött
  • 6 potatisar
  • 3-4 morötter
  • 1 liten kålrot
  • 1 lök
  • 2 lagerblad
  • Kryddpeppar
  • 2 tsk salt
  • Vatten
  • Instruktioner

    Skölj köttet och skär det i bitar om c:a 3 x 3 cm. Bryn köttbitarna i en stekpanna eller stekgryta. Häll på vatten och låt koka sakta cirka 50 minuter tillsammans med salt, kryddpeppar och lagerblad. Skala och skär potatis, kålrot, morötter och lök i rätt stora bitar cirka 1 timme. Låt alltsammans koka tills rot- och köttbitarna är mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben