Kött- och zucchinigryta

Serverar: 4 portioner

Till grytan är det bäst att använda magert fläskkött, t.ex. färsk skinka, bog eller större grytbitar. Zucchinin ger en mustig smak, eftersom den får koka en stund i den smakrika såsen.

Ingredienser

  • 500 g magert fläskkött
  • 2 lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk färskpressad citron
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tsk torkad oregano
  • 1-2 zucchini (500 g)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • 1 citron till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär fläskköttet i 3-4 cm stora tärningar. Skala lök och vitlök. Tärna löken fint och hacka vitlöken.
    2. Hetta upp oljan i en gryta, lägg i köttet och låt det bli ordentligt brynt runtom. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknar.
    3. Häll på vitt vin, buljong och färskpressad citron. Blanda väl och rör om ordentligt i botten av grytan. Tillsätt lagerblad, timjan och oregano, lägg på locket och låt sjuda 30 min.
    4. Skölj och ansa zucchinin och skär den i fjärdedelar på längden. Skär fjärdedelarna i 4 cm tjocka bitar och rör ner i grytan. Lägg på locket och låt sjuda ytterligare 15 min.
    5. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Skär citronen i skivor och servera grytan garnerad med citron. Bjud ris eller kokt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben