Till grytan är det bäst att använda magert fläskkött, t.ex. färsk skinka, bog eller större grytbitar.
Zucchinin ger en mustig smak, eftersom den får koka en stund i den smakrika såsen.
Ingredienser
500 g magert fläskkött
2 lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
2 dl grönsaksbuljong
2 msk färskpressad citron
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan
½ tsk torkad oregano
1-2 zucchini (500 g)
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
1 citron till garnering
Instruktioner
- Skär fläskköttet i 3-4 cm stora tärningar. Skala lök och vitlök. Tärna löken fint och hacka vitlöken.
- Hetta upp oljan i en gryta, lägg i köttet och låt det bli ordentligt brynt runtom. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknar.
- Häll på vitt vin, buljong och färskpressad citron. Blanda väl och rör om ordentligt i botten av grytan. Tillsätt lagerblad, timjan och oregano, lägg på locket och låt sjuda 30 min.
- Skölj och ansa zucchinin och skär den i fjärdedelar på längden. Skär fjärdedelarna i 4 cm tjocka bitar och rör ner i grytan. Lägg på locket och låt sjuda ytterligare 15 min.
- Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Skär citronen i skivor och servera grytan garnerad med citron. Bjud ris eller kokt potatis till.
Liknande recept
Kommentarer (0)