Serverar: 8-10 portioner
Tid: 45 minuter
Dessa köttbullar gjorde jag till jul i år och alla uppskattade dem.
Blanda ströbrödet med potatismjöl och häll över vichyvatten och grädde. Låt stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt salt, peppar, ägg och lök. Rör om ordentligt. Rör ner färsen och arbeta samman till en smidig och väl sammanhållen smet. Skölj händerna i kallt vatten och trilla ut små runda bullar, lägg dem på vattensköljd skärbräda. Bryn köttbullarna i smör i omgångar, efterstek dem sedan på svag värme, skaka pannan då och då så att de inte bränns.
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Potatismos
Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...
Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...