Köttbullar

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Dessa köttbullar gjorde jag till jul i år och alla uppskattade dem.

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vichyvatten
  • ½ dl vispgrädde
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 ägg
  • 3-4 msk finhackad gul lök
  • 600 g blandfärs
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    Blanda ströbrödet med potatismjöl och häll över vichyvatten och grädde. Låt stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt salt, peppar, ägg och lök. Rör om ordentligt. Rör ner färsen och arbeta samman till en smidig och väl sammanhållen smet. Skölj händerna i kallt vatten och trilla ut små runda bullar, lägg dem på vattensköljd skärbräda. Bryn köttbullarna i smör i omgångar, efterstek dem sedan på svag värme, skaka pannan då och då så att de inte bränns.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben