Köttbullar

Serverar: 100 portioner

Tid: 1 timme

Goda

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2 msk smör
  • 200 g kall kokt potatis
  • 2 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 800 g blandfärs eller nötfärs
  • 2½ msk kalvfond
  • 3 msk smör till stekning
  • 2 msk kinesisk soja
  • Persilja, finhackad
  • Instruktioner

    Hacka löken mycket fint och stek den mjuk i c:a 5 min.Riv potatisarna fint och blanda med löken, ägg, senap,salt, socker, peppar och färs. Låt färssmeten stå kallt i c:a 20 min.Stek köttbullarna och skölj ur pannan med lite vatten och kalvfond.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben