Köttbullar

Serverar: 4 portioner

Gott med hemgjorda!

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ½ dl vatten
  • 400 g nötfärs 10 %
  • ½ riven lök
  • 1 tsk smör- & rapsolja
  • Instruktioner

    Låt ströbröd, salt och peppar svälla i vatten minst 10 minuter. Tillsätt färs och lök. Arbeta till en jämn smet. Blöt händerna och rulla till bullar. Stek i smör i en stekpanna på medelstark värme. När de fått färg, sänk värmen och efterstek 5 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben