Köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Världens godaste, saftigaste köttbullar.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1msk potatismjöl
  • 3/4 dl varmt vatten
  • 1 ägg
  • 1 rågad tsk salt
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna väl i en bunke. Forma färsen till lagom stora köttbullar. Stek några bullar i taget i en stekpanna med mycket margarin. Bryn dem runt om och lägg ner dem i en ugnsfast form. Hit går att förbereda. Ställ sedan in dem i ugnen i 200 grader i ca tio minuter beroende på köttbullarnas storlek. Rör om i formen efter halva tiden

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (1)

    flabban 29 juli 2009

    Enkla och jättegoda köttbullar. Stekte dom klara direkt i stekpannan och serverade med kantarellsås, potatis och lingonsylt. Tack för ett bra recept.

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben