Köttbullar

Serverar: 25 portioner

Dessa stora mustiga köttbullar är fyllda med lök och lagas lätt i långpannan i ugnen! Smidigt, gott och enkelt! ;)

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 5 msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Finhacka den gula löken, om du har en större lök kan du nöja dig med halva beroende på hur mycket lök du vill ha i.
    2. Pressa eller finhacka vitlöksklyftan eller klyftorna, beroende på hur stark vitlökssmak du vill ha. (Jag brukar nöja mig med en vitlöksklyfta men tar då en hel gul lök istället.)
    3. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt det svälla en stund. Sätt sedan ugnen på 225 grader. Tillsätt så köttfärsen, ägget, löken och salta och peppra efter tycke och smak. Blanda smeten väl.
    4. Forma rätt stora bollar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Blir ca 25 st större köttbullar med detta recept och ca 35-40 mindre.
    5. Lägg alla köttbullarna i en smord långpanna och stek mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skaka om långpannan efter halva tillagningstiden.
    6. Klart! :)

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben