Köttbullar

Köttbullar är aldrig fel på något smörgåsbord...eller hur? Oavsett årstid.

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 tsk Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
  • Smör eller margarin
  • 2 pkt tärnat bacon à 140
  • 1 kg nötfärs
  • ½ kg fläskfärs
  • 1 riven gul lök
  • 2-3 kalla, kokta rivna potatisar
  • 3-4 rivna vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • Instruktioner

    1. Blanda den hackade löken och sockret och stek i mattfett i en stekpanna.
    2. Låt svalna.
    3. Hacka baconbitarna så att de blir riktigt små. Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör samman till en slät smet.
    4. Forma bullar i lagom storlek. Stek i matfett

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben