Köttbullar i rökig sås

Serverar: 4 portioner

Goda och lite annorlunda köttbullar.

Ingredienser

  • Rökig sås
  • 70 g bacon i bitar
  • 1 hackad gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk margarin flytande, 80 % fett
  • 1 paprika i bitar
  • 2 dl majskorn, frysta
  • 4 dl tomater krossade, konserv med lag
  • 1 tsk rökextrakt
  • 1 tsk råsocker
  • Salt
  • Peppar
  • Köttbullar
  • 300 g blandfärs 13 % fett
  • 3 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • Peppar
  • 1 msk margarin flytande, 80 % fett
  • 50 g riven ost, 17% fett
  • 3 dl basmatiris eller liknande
  • Instruktioner

    1. Rökig tomatsås: Fräs bacon, lök och pressad vitlök i margarin i en kastrull. Tillsätt paprika som får fräsa med i någon minut. Avsluta med att röra ner majs, krossade tomater, rökextrakt och råsocker. Låt alltsammans småputtra i 5 minuter.
    2. Köttbullarna: Blanda färs, vatten, salt och peppar i en bunke. Forma smeten till köttbullar. Stek köttbullarna i flytande margarin i en stekpanna, stek dem så att de får färg (de ska inte vara färdiga).
    3. Lägg tomatsåsen i en smord ugnsfast form. Lägg köttbullarna ovanpå. Strö på riven ost. Efterstek i ugn i 225 grader i 10 minuter.
    4. Servera med kokt ris, kokt enligt vad som står på rispaketet. Bjud gärna en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben