De här fettsnåla, delikata köttbullarna serveras i en kryddig sås och är perfekta som snacks till festen.
Ingredienser
Olja på sprejflaska
750 g mager nötfärs
1 dl ströbröd
½ msk italiensk salladskrydda
1 ägg
Nymald svartpeppar
1 msk farinsocker
2 msk vitvinsvinäger
2 msk soja
2 msk chilisås
8 msk apelsinjuice
2 msk majsena
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Spreja en plåt med olja. Blanda nötfärs, ströbröd, italiensk salladskrydda och ägg. Mal över svartpeppar.
- Blöt händerna med kallt vatten och rulla 18 jämnstora köttbullar av färsen.
- Lägg köttbullarna på en plåt och ugnsstek 15 minuter. De ska bli fasta och brynta men inte genomstekta.
- Lägg över köttbullarna i en grund ugnsfast form.
- Blanda farinsocker, vinäger, soja, chilisås och 6 msk apelsinjuice i en liten kastrull och hetta upp försiktigt.
- Blanda resten av apelsinjuicen med majsena tills blandningen blivit slät och vispa ner den i såsen.
- Rör om över låg värme tills såsen tjocknar. Häll såsen över köttbullarna och ugnsstek cirka 10 minuter tills de är genomstekta.
- Lägg över köttbullarna på ett serveringsfat och skeda över såsen.
- Servera med tandpetare eller ät som huvudrätt.
Liknande recept
Kommentarer (0)