Köttbullar i sötsur sås

Serverar: 18 portioner

De här fettsnåla, delikata köttbullarna serveras i en kryddig sås och är perfekta som snacks till festen.

Ingredienser

  • Olja på sprejflaska
  • 750 g mager nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • ½ msk italiensk salladskrydda
  • 1 ägg
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk soja
  • 2 msk chilisås
  • 8 msk apelsinjuice
  • 2 msk majsena
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Spreja en plåt med olja. Blanda nötfärs, ströbröd, italiensk salladskrydda och ägg. Mal över svartpeppar.
    3. Blöt händerna med kallt vatten och rulla 18 jämnstora köttbullar av färsen.
    4. Lägg köttbullarna på en plåt och ugnsstek 15 minuter. De ska bli fasta och brynta men inte genomstekta.
    5. Lägg över köttbullarna i en grund ugnsfast form.
    6. Blanda farinsocker, vinäger, soja, chilisås och 6 msk apelsinjuice i en liten kastrull och hetta upp försiktigt.
    7. Blanda resten av apelsinjuicen med majsena tills blandningen blivit slät och vispa ner den i såsen.
    8. Rör om över låg värme tills såsen tjocknar. Häll såsen över köttbullarna och ugnsstek cirka 10 minuter tills de är genomstekta.
    9. Lägg över köttbullarna på ett serveringsfat och skeda över såsen.
    10. Servera med tandpetare eller ät som huvudrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben