Köttbullar med ansjovis och Västerbottenost

Serverar: 8 portioner

Extra fina köttbullar som smakar precis som de ska på julen. Nytänkande och supergoda!

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 2 gula lökar, rivna
  • 5 dl riven Västerbottenost
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla 5 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
    2. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben