Köttbullar med fetaost och soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Slängde ihop de här när jag var så less på att göra bara vanliga köttbullar och hittade det här i kylskåpet.

Ingredienser

  • 800 gr blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • 1 hel solovitlök
  • ½ gul lök
  • 100 gr fetaost
  • Soltorkade tomater
  • Färsk bladpersilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att finhacka lök och vitlök, själv kör jag det i mixern. Fortsätt sedan med att skära ner fetaosten och de soltorkade tomaterna i små bitar, tänk på att de ska vara i köttbullar samtidigt som du vill kunna känna smakerna av det.
    2. Blanda sedan ner blandfärsen i en röra av mjölk och ströbröd, blanda i ett ägg, blanda ut allting till en jämn smet, blanda i löken, fetaosten och tomaterna, samt den finhackade persiljan, blanda ut det jämt i smeten och krydda och smaka av.
    3. Rulla till den storleken du vill ha, själv brukar jag vilja ha lite större storlek på mina.
    4. Laga i ugnen i en långpanna på 225 grader i ca 30 minuter, kom ihåg att röra om bland de då och då.
    5. Själv serverade jag de med pasta, men går lika bra med potatis i olika formar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben