Slängde ihop de här när jag var så less på att göra bara vanliga köttbullar och hittade det här i kylskåpet.
Ingredienser
800 gr blandfärs
1 ägg
2 dl mjölk
2 dl ströbröd
1 hel solovitlök
½ gul lök
100 gr fetaost
Soltorkade tomater
Färsk bladpersilja
Salt
Peppar
Instruktioner
Börja med att finhacka lök och vitlök, själv kör jag det i mixern. Fortsätt sedan med att skära ner fetaosten och de soltorkade tomaterna i små bitar, tänk på att de ska vara i köttbullar samtidigt som du vill kunna känna smakerna av det.
Blanda sedan ner blandfärsen i en röra av mjölk och ströbröd, blanda i ett ägg, blanda ut allting till en jämn smet, blanda i löken, fetaosten och tomaterna, samt den finhackade persiljan, blanda ut det jämt i smeten och krydda och smaka av.
Rulla till den storleken du vill ha, själv brukar jag vilja ha lite större storlek på mina.
Laga i ugnen i en långpanna på 225 grader i ca 30 minuter, kom ihåg att röra om bland de då och då.
Själv serverade jag de med pasta, men går lika bra med potatis i olika formar